Διοικητικο Συμβουλιο
Διοικητικό Συμβούλιο και Βιογραφικά Μελών του ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ
Διοικητικό Συμβούλιο και Βιογραφικά Μελών του ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ
Πρόεδρος – Τιμόθεος Λιγνός
Αντιπρόεδρος – Καίτη Λιγνού
Γενική Γραμματέας – Σταματία Χωρεψιμά
Οργανωτική Γραμματέας – Βασιλική Βαρβάρα Κουρμπέτη
Ταμίας – Ελένη Τσαγκαράκη
Μέλος – Παύλος Κουρμπέτης
Μέλος – Μαρία Μοντίνου
Ο Τιμόθεος Γεωργίου Λιγνός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Από 5 ετών έδειξε την μουσική του κλίση και ταλέντο παίζοντας σε δημόσιους χώρους αρμόνιο με φυσούνες/pedal και στο Πιάνο διάφορες γνωστές μελωδίες της εποχής. Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στο Πιάνο στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο σε ηλικία 11 χρονών και συνέχισε και με Ανώτερα Θεωρητικά. Παρακολουθεί σε ηλικία 16 ετών μαθήματα Διεύθυνσης και διδασκαλίας Χορωδίας με τον Βαλεντινό Πατρικίδη. Ολοκληρώνει τις μουσικές σπουδές του με Δίπλωμα Πιάνου και πτυχίο Φυγή ως Αριστούχος σπουδαστής.
Από το 1981 μέχρι το 1989 διδάσκει Πιάνο ως Καθηγητής σε παραρτήματα του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Το 1990 ιδρύει το Ωδείο Αναγέννηση στο Αιγάλεω του οποίου είναι μέχρι και σήμερα Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Διδάσκει Μουσική σε Δημοτικά σχολεία για 5 χρόνια στην Δυτική Αττική.
Το 1996 ιδρύει μαζί με τον Βιολονίστα Χάρη Κιουλόγλου το Ωδείο Δημιουργία στην Ραφήνα. Διετέλεσε επί 7 συνεχή χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Λύδιο Μουσική Σχολή νυν Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου. Το 2008 ανοίγει το Παράρτημα του Ωδείου Αναγέννηση στα Κύθηρα. Δημιούργησε και δίδαξε Πιάνο, Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες στο Ωδείο Αναγέννηση Αθηνών και Κυθήρων όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε από Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Αναλαμβάνει την Μικτή Ευαγγελική Χορωδία Αθηνών από το 1992 μέχρι και το 2007. Ιδρύει την Ευαγγελική Ορχήστρα Αθηνών και μαζί δίνουν συναυλίες με έργα του Bach, Mozart, Vivaldi, Schubert, Faure, Handel, κ.α.π. Διακρίθηκε για την Διεύθυνση Χορωδίας με Αριστείο και Α’ βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό της ΧΟΝ υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. το 1996. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Χορωδίας σε Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.
Το 2009 δημιουργεί την Μικτή Χορωδία ΚΕΥΘΟΣ στα Κύθηρα ως Πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό Σύλλογο όπου διατέλεσε Μέλος του Δ.Σ. και Μαέστρος της Χορωδίας μέχρι και σήμερα. Κορυφαία καλλιτεχνική δραστηριότητα με την Χορωδία ΚΕΥΘΟΣ στο Ηρώδειο Ωδείο το 2013 όπου έγινε η εκμάθηση των 24 στίχων του Εθνικού Ύμνου του Διονύσιου Σολωμού και την συμμετοχή της στο αφιέρωμα που έγινε για τα 150 χρόνια εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα με την σύμπραξη Χορωδιών από όλα τα Επτάνησα υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Ιάκωβου Κονιτόπουλου και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Από το 1991 είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ν.Ι.Α.Μ.Ε.Ι. νυν ΠΑΣIΑΜΕΙ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων) με μέλημα τους την αναβάθμιση των μουσικών σπουδών στα Ωδεία καθώς και την διαβάθμιση των τίτλων σπουδών των Ωδείων και Μουσικών Σχολών.
Το Νοέμβριο του 2019 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ) αντικαθιστώντας τον ιδρυτή και Πρόεδρο/Συνθέτη Κο. Βασίλη Μακρίδη.
Ο Γιάννης Βρυζάκης σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας (Μιχάλης Οικονόμου - Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση), Μονωδία (Λαρίσσα Ιασωνίδου-Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί), Ειδικό Μελοδραματικής (Sonja Milencovic - Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί), Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης–διεύθυνσης Μπάντας) με το Στάθη Ουλκέρογλου καθώς και Σύνθεση στην τάξη του Ν. Φυλακτού. Έχει παρακολουθήσει Master Classes Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας (Κ. Τρικολίδης, Α. Κοντογεωργίου, Μ. Οικονόμου, Maria Guinard, Dr. Zimphira Poloz, Dr. Andre Thomas, Andre Van Den Merwe, Β. Aztulez, Dr. E Janev, . Criveanu). Έχει διδάξει στα μεταπτυχιακά προγράμματα των τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού και ΕΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διεύθυνση χορωδίας από το 2001. Eίναι μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Παντείου Πανεπιστημίου απο το 2014 και έχει και έχει ακόμα διατελέσει μαέστρος των χορωδιών: Μικτή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Harmonia Juris» (2010-2018), Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας (απο το 2008), Μικτή χορωδία «Φιλύρα», Μικτή Χορωδία Δήμου Παιανίας (Γλυκών Νερών, απο το 2003)και των Ωδείων: Απολλωνίου Αθηνών (2010-2017),Ωδείο Αναγέννηση και Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης όπου ιδάσκει διεύθυνση και φωνητική – ακόμα διδάσκει μονωδία στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Έχει ιδρύσει το επαγγελματικό φωνητικό σύνολο μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Motectum Vocal Enemble καθώς και το πειραματικό φωνητικό σύνολο Chorus Vivendi και είναι μέλος του Ιnternational Federation of Choral Music (οργανισμού της UNESCO). Ακόμα, Έχει γράψει μουσική για χορόδραμα, ντοκιμαντέρ, τραγούδια, ορχηστρικές και χορωδιακές συνθέσεις καθώς και παιδική και θεατρική μουσική για την οποία έχει βραβευτεί (Χ. Σπηλιώτη: “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική, 2002). Έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την ιστορία της μουσικής (Hi tech – εγκυκλοπαιδικό λεξικό «Κλασική Μουσική» και έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία (Σεφαραδίτικα Χορωδιακά – Εβραϊκό μουσείο –«Μικρή Χορωδία¨MINOS EMI, Χειμερινοί Κολυμβητές «το πέρασμά σου»2007 και «23 κόκκινα φώτα» 2009 και σε αφιέρωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια απο την Οκτωβριανή Επανάσταση to 2017).
Η Σταματία Χωρεψιμά του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Χίο και μεγάλωσε στην
Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Πιάνου, Ωδικής, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και
Φυγής και Διπλωματούχος Μονωδίας. Διδάσκει στο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ", στο
Ωδείο "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και στη Μουσική σχολή "ΑΛΥΠΙΟΣ". Έχει παρακολουθήσει, ως ενεργό μέλος, σεμινάρια Χορωδιακής Μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον συνθέτη και μαέστρο Ιωάννη Καρκάλα, Δεξιοτεχνίας πιάνου με τον σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσσο και Ορθοφωνίας κλασσικού τραγουδιού και όπερας με τον τενόρο Σάκη Αραμπατζή.
Έχει διακριθεί με έπαινο από την Μουσική Εταιρία Βορείου Ελλάδος για την προώθηση της Χορωδιακής Μουσικής, ενώ η μελοποίηση της Α’ προς
Κορινθίους Επιστολής του Αποστ.Παύλου για το σύλλογο «Πνοή Αγάπης», ο
οποίος στηρίζει τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, τιμήθηκε
από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2018.Την άνοιξη του 2023
τιμήθηκε με το βραβείο "ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΡΕΡ" Επιπλέον, έχει συνθέσει έργα για τετράφωνη μικτή χορωδία, μουσική για παιδικές θεατρικές παραστάσεις,
έργα για κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο, καθώς και τραγούδια για φωνή και
πιάνο. Έχει διευθύνει τις χορωδίες «Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων
Καλλιθέας», «Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΙΚΑ Αττικής», «Ζακυνθινής Εστίας
Πολιτισμού Διονύσιος Ρώμας», ενώ έχει δημιουργήσει και την παιδική
χορωδία του Πρότυπου Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, με νήπια 4-6 ετών, τα
οποία φιλοξενούνται στο ίδρυμα.
Σήμερα διευθύνει τις χορωδίες "ΠΕΛΕΙΑΔΕΣ", «ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ», χορωδία "ΑΡΙΩΝ" του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας καθώς και την παιδική -νεανική χορωδία της Μουσικής Σχολής "Αλύπιος". Τέλος κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Χορωδιών.
Η Βίκη Κουρμπέτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Είναι πτυχιούχος Ανωτέρων θεωρητικών, Πιάνου, Βυζαντινής Μουσικής και Ενοργάνωσης Πνευστών. Είναι επίσης διπλωματούχος Μονωδίας και Σύνθεσης. Έχει λάβει μέρος ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια α ) Μονωδίας στη Μουσική Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας με την Kerstin Meyer, β ) Ορφ, γ ) Kodaly στην Ουγγαρία. Υπήρξε μέλος του Φωνητικού συνόλου « Μέλισμα » της Σόνιας Καραμανιάν. Υπήρξε Διευθύντρια της μουσικής Σχολής « Σύγχρονο Κέντρο Ρυθμού Μουσικής », Καθηγήτρια Θεωρητικών και βοηθός Χορωδίας με μαέστρο τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών Β . Μακρίδη (Ολυμπιακό Ωδείο Καλλιθέας ), Καθηγήτρια Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο. Ακοπανιαντέρ στη χορωδία της Εστίας Ν. Σμύρνης με μαέστρο το Βασίλη Μακρίδη. Στην κ. Κουρμπέτη ο Δήμος Αθηναίων απένειμε « Γ! Έπαινον », για το τραγούδι Σχολικής ηλικίας « Το παιδάκι και το τριαντάφυλλο », την 1η Νοεμβρίου 1970 – ως Μουσουργό, «Επί τω Α’ Διαγωνισμό Πανελλαδικής ημέρας παιδικού τραγουδιού 1970 ». Τα έτη 1970 – 1973 ήταν μαέστρος των μικτών Χορωδιών ( Α . Σ .Ε .Τ . Ε .Μ – ΠΑ ΤΕΣ ) των σχολών ΣΕΛΕΤΕ. Την ίδια εποχή ήταν αρμονίστα για ( 7 ) επτά έτη στον Ιερό Ναό « Μεταμορφώσεως Σωτήρος » στην Πλάκα. Τα έτη 1976 – 1979 ήταν καθηγήτρια του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου της Αρσακείου Ακαδημίας Ψυχικού. Από το 1979 έως το 2010 ήταν καθηγήτρια μουσικής στη Δημόσια Εκπαίδευση .Πολλά από τα έργα της έχουν παιχθεί σε συναυλίες του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών, του Ωδείου « Νικόλαος Μάντζαρος », της Ε.Λ.Μ.Ε. Δυτ. Αττικής, της Χορωδίας – Ορχήστρας της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας και της μικτής Χορωδίας Cantus . Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και έχει τη Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση αυτής. Έχει τη διδασκαλία της Χορωδίας « Cantus » στη Χαλκίδα από το 2013 έως σήμερα. Είναι επίσης Οργανωτική γραμματέας του Δ . Σ .του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών ( ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ ).
Η Μαρία Δελή κινείται εξίσου άνετα τόσο στο χώρο της σύνθεσης όσο και της εκτέλεσης (μπαγιάν). Έχει συνθέσει έργα μουσικής δωματίου, ορχηστρικά, σόλο, animation, intuitive music που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Κακογιάννη, Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρα της Αθήνας, Βοστώνη-ALEA III, Κολωνία).
Έχει λάβει Δίπλωμα Σύνθεσης με τον Αλέξανδρο Καλογερά, Δίπλωμα Μπαγιάν με τον Γιάννη Κεκεδάκη, Πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με τον Γιώργο Σιωρά, Φούγκας με τον Δημήτρη Καραβέλη και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Μιχάλη Οικονόμου. Διδάσκει ακορντεόν και ανώτερα θεωρητικά. Διευθύνει χορωδίες και μικρά μουσικά σύνολα σε ωδεία, μουσικές σχολές και εργαστήρια.
Το 2016 ανέλαβε τη διεύθυνση της μικτής νεανικής χορωδίας ΩΡΙΩΝ. Απαρτίζεται απο 25-30 νέους χορωδούς που μελετούν την τέχνη της πολυφωνίας μέσα από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η χορωδία έχει συμμετάσχει σε δύο πανελλήνια φεστιβάλ χορωδιών που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διευθυντών Χορωδιών, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
• Σπούδασε Πιάνο, Θεωρητικά και Διεύθυνση Χορωδίας.
• Παρακολούθησε και δίδαξε σε Σεμινάρια με θεματικό άξονα την Χορωδιακή Μουσική.
• Κάτοχος Master Class Διεύθυνσης Ορχήστρας.
• Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μουσικό Σχολείο με ειδικότητες Θεωρητικών, Χορωδίας και Πιάνου.
• Καθηγητής Χορωδίας και Θεωρητικών σε Ωδεία.
• Διευθυντής Χορωδιών σε φορείς, όπως Δημοτικές Χορωδίες, Χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων κλπ.
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα . Σπούδασε Μαθηματικά το Πανεπιστήμιο Κρήτης. ΜSc Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε μουσική και έλαβε Δίπλωμα Σύνθεσης, Δίπλωμα Μονωδίας και πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών. Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού στην στην θερινή Ακαδημία MOZARTEUM με την Koerstin Meyer και τον Richard Miller . Έχει συνεργασθεί με την Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων Συνθετών σε συναυλίες της ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Υπήρξε μέλος του Φωνητικού Συνόλου ‘Μέλισμα’ της Σόνιας Καραμανιάν με παρουσιάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Με την Συμφωνική Ορχήστρα Χαλκίδας πρωταγωνίστησε στην όπερα ‘Βαστιανός και Βαστιανή ‘ του W.A.Mozart. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλίες του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών, της Χορωδίας-Ορχήστρας της Ι.Μ. Χαλκίδας και της Μικτής Χορωδίας CANTUS. Διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Θεάτρου Χαλκίδας και συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για τις παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Ταύροις » και «Ελένη» που ανέβασε το Θέατρο Χαλκίδας στα πλαίσια του bio-mechanical festival στον πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδας. .Διετέλεσε Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας" κατά τα τρία πρώτα χρόνια από την ίδρυση του. Διδάσκει Μαθηματικά και Μουσική (ως 2η ειδικότητα) στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών, και διδάσκει την Ορχήστρα-Χορωδία Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, ενώ συνεργάζεται με την τετράφωνη μικτή χορωδία Cantuς, και την Πολιτιστική Ομάδα της ΕΛΜΕ Ν. Εύβοιας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσής Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας.
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε μουσική λαμβάνοντας πτυχίο Ωδικής από το Ολυμπιακό Ωδείο Αθηνών με Καθηγητή τον Βασίλη Μακρίδη, πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Βασιλική Κουρμπέτη, πτυχία Αντίστιξης και Φυγής από το Ωδείο Κέρκυρας με καθηγητή τον Αναστάσιο Καζιάνη, πτυχίο Ενοργάνωσης από το Ωδείο Κέρκυρας με καθηγητή τον Δημήτρη Δαπέργολα. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια Kodaly στην Ουγγαρία. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας. Εργάζεται ως Καθηγητής Μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει αναπτύξει πλούσια μουσική δραστηριότητα διοργανώνοντας γιορτές με μεγάλη επιτυχία.
Είναι μαέστρος της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη αυτής.
Είναι επίσης μαέστρος της Χορωδίας « Cantus » Χαλκίδας από το 2013.
Είναι τακτικό μέλος του ΠΑΝ. ΣΥ. ΔΙ. ΧΟ.
Ο Γιώργος Χλίτσιος σπούδασε στο Ηπειρωτικό Ωδείο Ιωαννίνων, πιάνο, σύνθεση, βυζαντινή μουσική και βιόλα. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Τσακάλωφ» σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας & χορωδίας στη Μουσική Ακαδημία του Ρότερνταμ και στη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης, ενώ με 4ετή υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London College of Music, στο Thames Valley University και στο University of Surrey. Ως αρχιμουσικός διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα «Τσακάλωφ» και την Ηπειρωτική Όπερα επί 25 χρόνια, ενώ επίσης διηύθυνε την LCM Symphony Orchestra του Λονδίνου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κρατικό Μπαλέτο της Φιλιππούπολης, τη New Sounds String Orchestra, την Κρατική Όπερα των Τιράνων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης, την Κρατική Ορχήστρα του Καΐρου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφια, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα ελληνικά και ξένα συμφωνικά σύνολα και χορωδίες. Το 2015 συνέβαλε στην ίδρυση και ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ το 2018 ανέλαβε ως τακτικός αρχιμουσικός τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Είναι μέλος διεθνών Οργανισμών και Σωματείων, όπως της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών (ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ), του American Musicological Society, του American Symphony Orchestra League, του Society for the Promotion of New Music (SPNM) Μεγ. Βρετανίας, του Incorporated Society of Musicians (ISM) Μεγ. Βρετανίας, κ.ά. Διδάσκει σύνθεση, ανώτερα θεωρητικά, βιόλα και μουσική δωματίου στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Ιωαννίνων, διεύθυνση ορχήστρας & χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, ενώ είναι Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» από το 2003.
Ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και το Βόλο.
Είναι εκπαιδευτικός μουσικής 32 έτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει χρηματίσει υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων στη Β΄ Αθήνας(2005-2007), αλλά και ως Προϊστάμενος Αισθητικής Αγωγής στο ΥΠΕΠΘ, υπεύθυνος για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, τους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, τα θεάματα καθώς και την ανάπτυξη του πολιτισμού σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας , κατά τα έτη 2008 και 2009.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Ιστορίας- Μορφολογίας σε σημαντικά Ωδεία, ενώ υπήρξε και Διευθυντής στην Πυθαγόρεια Μουσική Σχολή Σάμου για μια δεκαετία.
Σα Συνθέτης, έχει δημιουργήσει περίπου 150 έργα για πιάνο, ορχήστρα, χορωδία, εκκλ. όργανο, μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους, παραμύθια, φωτογραφίες, εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλία, ηλεκτρονική μουσική, τραγούδια, ενώ ως εκτελεστής στο πιάνο, διοργανώνει Μουσικές Βραδιές μελοποιημένης ποίησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Έχει βραβευτεί με πρώτο έπαινο διηγήματος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Ιωάννης Κόκκινος» το 1999, ενώ έχει δημιουργήσει περισσότερα από 250 έργα λογοτεχνικού περιεχομένου (ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα…)
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο της Ημέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Ε.Κ.Π.Α., το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Ευγενίδειο Ίδρυμα κ.α.
Επίσης με την Ομάδα Αρχαίας Όρχησης της Άννας Λάζου ως συνθέτης, με το λαογραφικό και εκπολιτιστικό σύλλογο Θεσσαλών Νέας Ιωνίας Αττικής ως υπεύθυνος του χορωδιακού συνόλου(2012-2016). Έχει διευθύνει κατά καιρούς τη Δημοτική Χορωδία Παλλήνης, τη Χορωδία Εκπ/κών Β’ Αθήνας, την εκκλησιαστική χορωδία εκπ/κών Βόλου, κ.λ.π. Από το 2016 διευθύνει ως χοράρχης τη Λαική Χορωδία Καλλιθέας , με την οποία έχουν συνεργαστεί έκτοτε, το Πάντειο Πανεπιστήμιο σε διάφορες κοινές εμφανίσεις, πολλοί Σύλλογοι και Ενώσεις, ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνιση ήταν σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και τον χορευτικό Σύλλογο «Χοροστάσι» σε ειδικό αφιέρωμα της ζωής και του έργου του Καλλιθεάτη ρεμπέτη Γιάννη Παπαιωάννου( Ιανουάριος 2020).
Έχει κληθεί να διδάξει δράσεις πολιτισμού και νέες ιδέες πολιτιστικής ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Μεταπτυχιακό Τμήμα Πολιτισμού), σε Σεμινάρια Αειφορίας και δράσεων στο Πα.Πει. αλλά και σε Συλλόγους με Τοπική και Πανελλήνια εμβέλεια
Είναι επίσης , σταθερός συνεργάτης της ΕΕΦ από το 2010. Στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων, εκδηλώσεων και διαγωνισμών της Ένωσης. Έχει ακόμα αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ με τίτλο « Απόβαση Πολιτισμού», που έγινε από το Σύλλογο « Η ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ», για πρώτη φορά το 2017, με εκδηλώσεις στη Νίσυρο και το Καστελλόριζο, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Μαρία Μοντίνου γεννήθηκε στο Πειραιά κ’ από την ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο.
Συνέχισε στο Λυρικό Ωδείο Φαλήρου με Ανώτερα θεωρητικά και μονωδία. Είναι Διπλωματούχος Πιάνου-Αρμονίας – Αντίστιξης – Φούγκας – Ενοργάνωσης – Μονωδίας κ’ Διεύθυνση Χορωδίας.Έχει ασχοληθεί με το εκκλησιαστικό όργανο τα έτη 1988 εώς 1996.
Παράλληλα ολοκλήρωσε 2ετής σπουδές στο σύστημα Orff- Dalcroze όπου κ’ έγινε μέλος της ΕΣΜΑ (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής ) το έτος 2008 .
Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις μουσικών συνόλων και χορωδιών, ατομικές συναυλίες ,μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σεμινάρια.
Ελένη Χαριδήμου Τσαγκαράκη
Απόφοιτη της “Σχολής Μονωδίας” του Πειραϊκού Συνδέσμου στην τάξη Θάλειας Μοίρα. Διορισμένη για 32 έτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μουσικός (τα 28 έτη στο Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά).
Είμαι κάτοχος των πτυχίων: Αρμονίας - Αντίστιξης και Fuga.
Συνεργαστήκα με τα ωδεία:
α) “Πειραϊκό Σύνδεσμο” διδάσκοντας επί 10ετία μονωδία και στη δραματική σχολή.
β) “Αθηναίον” επί 15ετία θεωρητικά και χορωδίες.
γ) Δημοτικό Ωδείο Πειραιά επί 12ετία διδάσκοντας μονωδία
Από το 1992 και για 26 έτη διευθύνα τη χορωδία του συνδέσμου γυναικών Κρήτης και νήσων Αιγαίου.
Από το 2014 διδάσκω μονωδία και στο φωνητικό εργαστήρι του ωδείου “Ευϋμνια”.
Από το 2018 δημιούργησε και διευθύνω το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Legato”
Βασίλης Σ. Κιοσόγλου
Ο Βασίλης Σωκράτους Κιοσόγλου γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής. Σπούδασε ακορντεόν στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου, αρμονία, αντίστιξη στο Αthenaeum, και διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου.
Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων αισθητικής αγωγής καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια επί συστημάτων Z. Kodaly, Roberto Goitre, Karl Off, για την κατάρτιση στελεχών χορωδιακών και ορχηστρικών συγκροτημάτων. Στα σεμινάρια αυτά δίδαξαν οι: Αντώνης Κοντογεωργίου, Στέφανος Βασιλειάδης, Μιχάλης Πατσέας, Igo Lenke, Αγγ. Σλάβικ, Νικ. Ευθυμιάδης, Ιω. Αρβανίτης κ.α.
Κυριότεροι δάσκαλοί του ήταν: ο Άκης Σκαμάγκας και η Φωτεινή Αλεξάκη στο ακορντεόν, ο Δημήτρης Μηνακάκης στα Θεωρητικά και ο Γιώργος Αραβίδης στη διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας. Δίδαξε και διηύθυνε την Παιδική Χορωδία ΧΑΝ Νικαίας (1981-1985).
Διετέλεσε επί πολλά χρόνια καθηγητής Χορωδίας στο Ωδείο Athenaeum. Στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης δίδαξε από το 1990 έως το 2004.
ΣΠΟΥΔΕΣ –ΠΤΥΧΙΑ
Άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα πιάνου το 1985 στο Εθνικό Ωδείο Σαλαμίνας και από το 1992 συνέχισα την φοίτηση μου στο Απολλώνιο Ωδείο .Παράλληλα ξεκίνησα και σπουδές ανώτερων θεωρητικών μουσικής.
Το 1996 έλαβα τα πτυχία Ωδικής και Ειδικού Αρμονίας με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨ ( 8, 93 – 9,40 αντίστοιχα ) όπως επίσης και το πτυχίο Αντίστιξης , με τον ίδιο βαθμό (9 ,20) με καθηγητή τον Κώστα Καλλιά .
Τον Σεπτέμβριο του 1999 συνέχισα τις σπουδές μου στη Φούγκα στο ATHENAEUM (MARIA KALAS) με καθηγητή τον Δημήτριο Μηνακάκη ,από όπου και πήρα το πτυχίο μου, τον Ιανουάριο του 2003 με βαθμό ¨Άριστα ¨ ( 9 , 50 ) .
Τον Ιούνιο του 2016 απέκτησα το Πτυχίο Πιάνου στο ωδείο ¨ ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΓΚΕΛΑΚΗ ¨ με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨ (9,49) .
Επίσης απέκτησα ΔΙΠΛΩΜΑ Διεύθυνσης Χορωδίας τον Ιανουάριο 2019 με βαθμό ¨Άριστα ¨ ( 9 , 50 ) από το ίδιο ωδείο .
Το 2020 απέκτησα πιστοποίηση στην μουσικοκινητική αγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό «Άριστα».
Την ίδια χρονιά παρακολούθησα πιστοποιημένο σεμινάριο στην σχολική διαπαιδαγώγηση από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Το Μάρτιο του 2021απέκτησα πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ειδική Αγωγή : Ανίχνευση , διαφοροδιάγνωση και παρέμβαση.
Γεννήθηκε στο Σκριπερό Κέρκυρας. Τις πρώτες μουσικές γνώσεις έλαβε στην ομώνυμη Φιλαρμονική, όπου διετέλεσε και αρχιμουσικός. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Πιάνο, θεωρητικά και σύνθεση. (PhD, University of Surrey). Έλαβε μέρος σε σεμινάρια πιάνου, φωνητικής, Orff και Kodaly, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση, δίδαξε σε διάφορα Ωδεία και διετέλεσε, κατά διαστήματα, μαέστρος χορωδίας και μπάντας. Ερεύνησε την Κερκυραϊκή παράδοση, κατέγραψε με μουσική σημειογραφία περί τις 100 ανέκδοτες μελωδίες και παρουσίασε σχετικές μελέτες. Το συνθετικό έργο του περιλαμβάνει ποικιλία συνθέσεων οργανικής και φωνητικής μουσικής, καθώς και πολλές διασκευές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και στην Ιταλία (Ακαδημία Μουσικών Τεχνών Luigi Cherubini).
Είναι πτυχιούχος-Διπλωματούχος πιάνου-φλάουτου-Ανωτέρων Θεωρητικών και Διεύθυνσης Ορχήστρας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μουσική και Αστροφυσική στην Φλωρεντία.
Είναι πτυχιούχος-Διπλωματούχος Κιθάρας-Σαξόφωνου-Πιάνου-Ανωτέρων Θεωρητικών-Ενοργάνωσης πνευστών και Διεύθυνσης.
Ο Γιάννης Γαλίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε κιθάρα
στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Νίκου Χατζηελευθερίου, όπου
ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002 με δίπλωμα κιθάρας, αποσπώντας αριστείο.
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) και ολοκλήρωσε
τις σπουδές του το 2013, με δίπλωμα σύνθεσης και βαθμό άριστα, στην τάξη του Κώστα Βαρότση, ενώ παρακολούθησε με τον ίδιο καθηγητή μαθήματα
διεύθυνσης ορχήστρας.
Έχει μαθητεύσει με τους: Roberto Aussel, Roland Dyens, Oscar Ghilia,
καθώς και με τον αρχιμουσικό Γιώργο Χατζηνίκο. Παρακολούθησε ειδικά
μαθήματα παιδαγωγικής, μουσικής ανάλυσης, επιλογής ρεπερτορίου για
αρχάριους-προχωρημένους και διδακτικής πρακτικής.
Aπο το 2002 διδάσκει κιθάρα και θεωρητικά και διευθύνει σύνολα δωματίου,
καθώς και κιθαριστικά σύνολα, κάποια εκ των οποίων έχουν βραβευτεί σε
διαγωνισμούς με A΄βραβείο.
Συνθέτει έργα λόγιας μουσικής για ορχήστρα, μεγάλα και μικρά σύνολα
δωματίου, μουσική για το θέατρο,για βουβό κινηματογράφο και έργα
ηλεκτρονικής μουσικής.
Εμφανίζεται πολύ συχνά σε σολιστικό επίπεδο, καθώς και σε σύνολα μουσικής
δωματίου σε ρεπερτόριο ξένων και Ελλήνων συνθετών.
Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Έργα
του παρουσιάζονται τακτικά σε διάφορα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής, στην
Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2012 εκδίδεται απο τις εκδόσεις Panas Music, το έργο του «Θεόφιλος
Χατζημιχαήλ» για βιολί και πιάνο.Το 2021 εκδίδεται το 1ο απο μια σειρά
εκπαιδευτικών βιβλίων για κλασική κιθάρα απο τη Μουσική Εταιρεία
Αλεξανδρούπολης.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου κιθαριστών GUITARTE, σχήμα που
εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα με παραστάσεις συνδιαστικών τεχνών και το
οποίο το 2013 ηχογραφεί το πρώτο διπλό C.D. με έργα Χατζιδάκι (To
καταραμένο φίδι) και Bach (Musikalisches Opfer BWV 1079).
Από το 2012 εκδίδονται έργα του από τις εκδόσεις Panas Music.
Ως δάσκαλος έχει διακριθεί πολλές φορές για τις διδακτικές του ικανότητες.
Εμφανίζεται τακτικά ως μέλος σε παννελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας.
Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες παραστάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα με
μαθητές του και έχει αποσπάσει άριστες κριτικές απο τον τύπο και τους
διοργανωτές.
Απο το 2014 διοργανώνει το τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ στο δήμο
Κόνιτσας με καλεσμένους απο όλη την επικράτεια.
Διδάσκει κλασική κιθάρα,ανώτερα θεωρητικά,μουσικά σύνολα,χορωδιακά σύνολα και παρουσιάζει συναυλίες ως προσκεκλημένος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Δίδαξε κιθάρα και μουσικά σύνολα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στο ωδείο
Μουσικοί Ορίζοντες, στο Ελληνικό Ωδείο, στο ωδείο Μουσικής Πράξης, καθώς
και στο 5ο δημοτικό σχολείο Βριλησσίων και στο 16ο δημοτικό σχολείο
Χαλανδρίου.
Καθηγητής κιθάρας στο δημοτικό ωδείο Ιωαννίνων απο το 2018.Διευθυντής
της μικτής και παιδικής χορωδίας του δήμου Κόνιτσας.Καλλιτεχνικός διευθυντής
απο το 2014 της δημοτικής μουσικής σχολής Κόνιτσας.
Γεννήθηκα στην Αρχαία Ολυμπία και μεγάλωσα στην Αθήνα. 10 χρονών ξεκίνησα μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, με καθηγητή τον Τιμόθεο Λιγνό.
Συνέχισα τις σπουδές μου και με ανώτερα θεωρητικά, ενώ παράλληλα ήμουν σταθερό μέλος στη χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση.
Παρακολούθησα σεμινάρια πιάνου με τον κο Δημήτρη Τουφεξή και την κα Ναταλία Μιχαηλίδου και σεμινάρια μουσικοκινητικής Carl Orff.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Ωδείο αναγέννηση με πτυχίο πιάνου άριστα και με καθηγητή τον Τιμόθεο Λιγνό, με πτυχίο αρμονίας άριστα και με καθηγητή
τον Φώτη Παππά, με πτυχίο αντίστιξης και πτυχίο φούγκας με άριστα και τα δύο και με καθηγητή τον Σπύρο Βίγκο.
Εργάζομαι ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Αναγέννηση και στο Ωδείο Μελωδείο και συνεχίζω να είμαι τακτικό μέλος στην μικτή χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση.
Από τον Οκτώβριο του 2022 είμαι η μαέστρος της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Αναγέννηση.
Μαέστρος Φωνητικού Συνόλου Cantus
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκινάει τις μουσικές τις σπουδές. Κάτοχος πτυχίου αρμονίας και αντίστοιξης (τάξη Σ. Σολωμού), πτυχίο πιάνου ( τάξη Ε. Καββαδίας) στο Αχαϊκό Ωδείο Πατρών, διπλώματος πιάνου (τάξη Χ. Μαρούλης) και διπλώματος διεύθυνσης χορωδίας (τάξη Β. Στεφάνωφ) στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων.
Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης στην Βαυαρική Μουσική Ακαδημία (Marktoberdorf), Kodaly Institute (Kecskemet), Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τους:
Erkki Pohjola, Bo Johansson, Denes Szabo, Nancy Telfer, Felicity Laurence, Maria Guinand, Basilio Astulez κ.α.
Διακρίσεις:
• Τρία χρυσά μετάλλια (1997-1998-1999) σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς σχολικών χορωδιών του Συλλόγου Φίλων Πολυφωνικής Μουσικής.
• Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (1999).
• Ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών (2004) στη Ρόδο (κατηγορία παιδικών χορωδιών).
Εχει συνεργαστεί με τους: Νότη Μαυρουδή, Σόνια Θεοδωρίδου, Αλεξάνδρα Γκράβας, Λάκη Χαλκιά, Παναγιώτη Μάργαρη, Στέφανο Κορκολή, Μιχάλη Γληνιαδάκη, Γιώργο Γάκη & ‘’Trublemakers’’.
Από το 2011 διευθύνει τα χορωδιακά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.
Διδάσκει μουσική στη Α’/θμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων.
Η Ρία Θεοδώρου (1971 Βόλος) είναι διπλωματούχος διεύθυνσης χορωδίας από την τάξη του Δημήτρη Μπουζάνη (Ωδείο Ρυθμοί) , πιάνου από την τάξη της Ν. Μιχαηλίδου (Ωδείο Αγίου Στεφάνου) και Ανωτέρων θεωρητικών από την τάξη του Α. Κοϊμτζόπουλο (Ωδείο Χαλανδρίου). Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Ροσίτσα Τρόεβα, ορθοφωνία με τη Νάγια Γεωργίου, σεμινάρια φωνής με τον Σπύρο Σακκά , φλογέρα από καλάμι , κρουστά , καθώς επίσης , έχει παρακολούθησει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος της Διετούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff και έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων της Ε.Ε.Μ.Ε , Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε , Ε.P.T.A, Ε.Σ.Μ.Α. , στο Forum νέων επιστημόνων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διεθνές συμπόσιο του Orff Institute, εκπροσωπώντας ως μουσικός την Ελλάδα σε παράσταση που δόθηκε στα πλαίσια του συμποσίου, καθώς , και σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Σχολών . Ως Πρόεδρος του Ε.Σ.Μ.Α Carl Orff εκπροσώπησε τη χώρα στο Διεθνές συμπόσιο του Orff Institute. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ποιητικές συλλογές . Το 2023 βραβεύτηκε για τη μουσική επιμέλεια στο θεατρικό έργο το Χελιδόνι του Γκιλέμ Κλούα.
Από το 1992 εργάζεται ως μουσικός στο Δήμο Χαλανδρίου έχοντας διδάξει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ) , προνηπιακή εκπαίδευση (υπεύθυνη προγραμμάτων Carl Orff) . Από το 2014 διευθύνει τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου, διοργανώνει και συμμετέχει σε φεστιβάλ, είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων Orff . Είναι στην οργανωτική επιτροπή του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας Δήμου Χαλανδρίου. Από το 1995 ασχολείται με τη φωνή και το χορωδιακό τραγούδι. Επιμορφώνει εκπαιδευτικούς καθώς και ομάδες παιδιών και ενηλίκων που ενδιαφέρονται για το τραγούδι , το ρυθμό και την κίνηση ως μια ολότητα. Ως εμψυχώτρια συμμετείχε στο πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων μέσω του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος . Από το 1997 διευθύνει τη χορωδία "Φωνές Χρωμάτων" όπου και έχει βραβευτεί από την εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό .
Η Αθηνά Γρατσούνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με βαθμό ’Άριστα’ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα ‘Ερμηνεία/εκτέλεση ενόργανης και φωνητικής μουσικής’ με ειδίκευση στο βιολί και ειδικό καθηγητή των Γιώργο Δεμερτζή. Έχει λάβει δίπλωμα βιολιού με βαθμό ‘Αριστα και βραβείο εξαιρετικής επιδόσεως’ από την τάξη του Franc Shestani (καθηγητές της υπήρξαν και οι Γ. Δεσποτίδης και Ν. Πατρικίδου) και πτυχίο πιάνου με βαθμό ‘Άριστα’ από την τάξη της Στέλλας Μακρυγιάννη από το Ωδείο ‘εν οργάνοις’. Με την ίδια καθηγήτρια έχει λάβει, επίσης, πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών. Επιπλέον, είναι διπλωματούχος από την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Μιχάλη Πατσέα με βαθμό ‘Άριστα και α’ βραβείο’ από το ωδείο Kodaly, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Μαρία Μελιγκοπούλου, Doreen Rao, Yoshisha Kinoshita, Joy Hill, Arpad Tod, Κατερίνα Βασιλικού. Aπό το 2012 διατηρεί τη δική της παιδική και νεανική χορωδία ‘Αριέττα’ στο Ωδείο ‘Εν οργάνοις’ στον Περισσό με την οποία έχουν λαβει μέρος σε πληθώρα φεστιβάλ και συναυλιών. Είναι τακτικό μέλος της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στην ομάδα των α’ βιολιών κι έκτακτο μέλος στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Καμεράτα. Είναι καθηγήτρια βιολιού και πιάνου στο Ωδείο ‘Εν οργάνοις’ από το 2010. Από το Μάρτιο του 2018 ήταν δασκάλα μουσικής και χορωδίας στα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλιάρα, ενώ από το Μάρτιο του 2024 αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης.
Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι ένας από τους πιο ενεργούς Έλληνες αρχιμουσικούς και καθηγητές διεύθυνσης ορχήστρας. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο. Λαμβάνοντας πέντε υποτροφίες συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Από το 2023 έχει αναλάβει τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Είναι επίσης αρχιμουσικός της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του μουσικού τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, ο Μιχάλης Οικονόμου έχει δημιουργήσει και διδάσκει το μοναδικό πανελλήνιο masterclass διευθυνσης ορχήστρας της χώρας μας, καθώς επίσης τέσσερα διεθνή ετήσια σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας (Ουγγαρία-Μάλτα-Ρουμανία-Αθήνα). Το 2011 κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ, ενώ επί σειρά ετών ο πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μάλτας. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και τουλάχιστον είκοσι διαφορετικών συμφωνικών ορχηστρών του εξωτερικού. Εκπροσωπείται από το κορυφαίο καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και πραγματοποιεί περισσότερες από τριάντα συναυλίες ανά τον κόσμο ετησίως.